Praktijk voor voedingsadviezen

Jouw persoonlijke coach bij gewichtsproblemen

Volkorencake met pecanoten, banaan, abrikozen en rozijnen
Ingrediënten:
  • 150 gr volkorenmeel + 6 gr backinn + snufje zout + 1 theel. koek&speculaaskruiden
  • 50 gr havermout
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 25 ml becel dieetolie
  • 1,25 dl melk
  • 1 banaan, geprakt, vermengen met 1-2 eetl. citroensap
  • 50 gr pecanoten, in stukjes gehakt
  • 50 gr gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 50 gr blauwe rozijnen
  • 25 gr sinaasappel-snippers
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° Celsius hetelucht.
Meng het meel, de havermout en de suiker in een kom.
Meng in een andere kom het ei, de olie, de melk (met mixer schuimig kloppen).
Roer het citroensap meteen na het prakken door de bananenmoes.

Voeg de bananenmoes en het mengsel van melk-ei-olie bij het droge mengsel, en roer kort maar krachtig door elkaar en als laatste de noten, abrikozen, rozijnen en sinaasappel-snippers.
Vul een siliconen cakevorm ermee (niet invetten).

Bakken in de oven op een rooster (onderste richel):
20 minuten op 180° Celsius hetelucht, gevolgd door 10-15 min. 180° Celsius boven en onderwarmte. Even prikken met breinaald om te testen of de cake gaar is.


Kijk voor het laatste nieuws op de Facebook pagina van I-Weight

I-Weight © 2015 - Algemene voorwaarden - Design by Jeffrey Lensen