Praktijk voor voedingsadviezen

Jouw persoonlijke coach bij gewichtsproblemen

Tjap Tjoy met kip
Ingrediënten:
  • 200 gr. zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • struikje paksoi
  • 1 preitje
  • bakje oesterzwammen
  • 100 gr. taugé
  • 1 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. olie
  • 200 gr. kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr. gebroken sperzieboontjes (diepvries en ontdooid)
  • 2 eetl. allesbinder
Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snij de ui in reepjes
Snij de paksoi in stukken
Snij de prei in ringen
Was de taugé
Roer voor de saus de oestersaus en sojasaus met 50 ml. water door elkaar.
Verhit de olie in een wok en bak de kip in ca. 3 minuten rondom bruin.
Doe de ui, paksoistelen en de prei erbij en bak al omscheppend nog enkele minuten.
Pel de knoflook en pers erboven uit.
Schep de oesterzwammen, het paksoiblad en de boontjes door het groentemengsel.
Schenk het oestersausmengsel in de pan.
Schep de taugé erdoor.
Bind het vocht met de allesbinder.
Serveer het gerecht met de rijst.


Kijk voor het laatste nieuws op de Facebook pagina van I-Weight

I-Weight © 2015 - Algemene voorwaarden - Design by Jeffrey Lensen