Praktijk voor voedingsadviezen

Jouw persoonlijke coach bij gewichtsproblemen

Pompoenovenschotel (voor 2 personen)
Ingrediënten:
  • 400 gr. aardappelen
  • 1 kleine pompoen (400 gr. vruchtvlees)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel Kerriepoeder
  • 1 eetl. Olie
  • 1 eetl. Tomatenpuree
  • ca. 1,5 dl halfvolle melk
  • 4 eetl. Geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 eetl. Halfvolle yoghurt
Bereiding:

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water gaar.
Warm de oven voor op 200C.
Snijd de pompoen in stukken en verwijder het zaad en zachte deel.
Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de ui en de knoflook schoon.
Snijd deze klein.
Fruit de ui met het kerriepoeder in de olie glazig.
Bak de knoflook en de pompoen even mee.
Voeg de tomatenpuree toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 min. gaar.
Maak van de gare aardappelen met hete melk en wat peper een puree.
Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
Schep het pompoenmengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
Verdeel het kaasmengsel erover.
Laat het gerecht in ca. 20 minuten bruin kleuren.

Eet smakelijk!


Kijk voor het laatste nieuws op de Facebook pagina van I-Weight

I-Weight © 2015 - Algemene voorwaarden - Design by Jeffrey Lensen