Praktijk voor voedingsadviezen

Jouw persoonlijke coach bij gewichtsproblemen

Paksoi-wokschotel met pasta en kiphaasjes
Ingrediënten:
  • 1 citroen
  • 4 takjes dragon
  • 2 takjes citroentijm
  • 1 klein uitje
  • 300 gram paksoi
  • 150-200 gram tagliatelle
  • vers gemalen zeezout en gemengde peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare boter
  • 200 gram kiphaasjes
Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Rasp 1 eetlepel citroenschil af met een fijne rasp.
Pluk de dragonblaadjes af en snijd ze fijn.
Stroop de tijmblaadjes af.
Halveer het uitje in de lengte, snijd de helften in smalle partjes,
Snijd de paksoistelen in stukjes van 3 cm en snijd deze in de lengte in reepjes. Snijd het paksoiblad in 1-2 cm brede repen.

Bereiding:

Meng citroensap, 2 eetlepels olie, de helft van de kruiden en een flinke draai peper en schep de kiphaasjes hierin om.
Leg de tagliatelle in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook.
Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een wok droog voor.
Schenk 1 eetlepel olie langs de rand in de wok, voeg de boter toe.
Bak hierin de kiphaasjes in 5 minuten goudbruin en al bijna gaar.
Schep de uitjes en paksoistelen erbij en roerbak 3 minuten.
Voeg de rest van de kruiden en het citroenrasp toe en roerbak 1 minuut.
Schep de paksoibladeren en de pasta erbij en roerbak het gerecht op hoog vuur nog 1 minuut.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.


Kijk voor het laatste nieuws op de Facebook pagina van I-Weight

I-Weight © 2015 - Algemene voorwaarden - Design by Jeffrey Lensen