Praktijk voor voedingsadviezen

Jouw persoonlijke coach bij gewichtsproblemen

Dennis

Al een tijdje liep ik met de gedachte om hulp te vragen aan iemand die meer weet over voeding. Ik wist niet of ik daadwerkelijk gezond at en wilde hier meer over weten.
Ik ben toen na een tip bij Ingrid terecht gekomen. Na het eerste consult hebben wij samen doelen opgesteld en bleek bij het vaststellen van de doelen dat ik toch ook overgewicht en een hoog vetpercentage had. Ik heb de consulten en hulp van Ingrid als erg prettig ervaren en door haar complete hulp met o.a. een voedingsschema is het gelukt om de doelen die wij vastgesteld hebben ook te behalen! Kortom erg tevreden met het gehele traject en de hulp die geboden is.


Muriel

Al een tijdje was ik aan het worstelen met voeding: wat mag nu tegenwoordig wel en wat mag niet.
Is melk nu wel of niet goed, mag je nu wel of niet brood eten, enz, enz. En toen zag ik de aankondiging van de cursus Puur Gezond , gegeven door Ingrid.
Dit kwam op het juiste moment.
Door de cursus kwam ik weer back to basic. Met de schijf van 5 maar ook met Puur Gezond.

Ik ben nu op een nieuwe, betere manier aan het eten.
Dat ik bijvoorbeeld 's middags rauwe paprika eet, dat was nooit bij me opgekomen.
Ik probeer zo goed mogelijk de adviezen op te volgen. En heb geleerd dat er veel meer is dan alleen aardappelen, groente en vlees.

Tijdens de cursus was er ruimte voor je verhaal, maar ook voor recepten uitwisselen.
Dit alles in een gemoedelijke sfeer en geen bestraffend vingertje van Ingrid maar advies hoe het anders kan. Ik ben blij dat ik de cursus heb gedaan en ben op de goede weg!!


Margret Gerrits

Toen ik in februari 2015 het gewicht van 80 kg bereikte wilde ik graag afvallen omdat ik geen gezond BMI meer had. De afgelopen jaren kwam er elk jaar 1 a 2 kg bij en nu wilde ik hier iets aan gaan doen. Ik kende Ingrid van jaren geleden omdat ze toen aerobicslerares was in Hoogkarspel. Dus bij haar wilde ik wel aankloppen.

Ik kwam er bij Ingrid achter dat ik teveel koek, tussendoortjes, chips en verkeerd broodbeleg at. En te weinig fruit. Ook was het beter dat ik de Wiener Melange van Nescafe liet staan omdat daar veel suiker in zit.

Nadat ik mij aan het eetschema hield viel ik de eerste maanden minstens 0,5 kg per week af. Ook ging ik ca. 4x per week een half uur wandelen. In de eerste week viel ik zelfs al 6 cm af in buikomvang. Hier werd ik erg blij van. Nu na 5 maanden ben ik in totaal 8 kg afgevallen. Ik ben van broekmaat 44 naar 40 gegaan, en van t-shirt maat L naar M gegaan.

Ik heb nu een nieuwe leefstijl waarbij ik gezonder eet. Calorierijk eten zoals taart, chips etc. eet ik soms en met mate.

Ik kan iedereen Ingrid aanraden als je advies nodig hebt met afvallen.


Kim van Hoekelen

25 Juni 2010 begon ik met een gewicht van 85.4 bij Ingrid. Ik was in 2007 bevallen van een dochter en nooit mijn zwangerschapskilo's kwijtgeraakt nou ja een paar kilo.
Alle diëten heb ik wel geprobeerd van Montignac tot Sonja Bakker!! Het werkte voor mij allemaal niet. Tuurlijk in het begin vliegen de kilo's ervan af, maar als je een maand verder bent en geen zin meer in diëten hebt zitten die overtollige kilo's er zo weer aan. Tot een vriendin van mij erop attendeerde dat ik naar een gewichtsconsulente moest gaan.

Ingrid heeft mijn levensstijl radicaal veranderd door heel veel te praten anders te eten, sporten en letten op wat ik eet. Dus vanaf toen heb ik nooit meer een dieet gevolgd!
Mijn probleem was dat ik veel te weinig at (raar hé) en veel te veel verzadigde vetten. Als je alleen daarop al zou letten dan val je al af! Nu zijn we bijna 4 jaar verder en loop nog steeds bij Ingrid. Niet omdat het nodig is, maar het is goed om met iemand te praten.

In die 4 jaar bij Ingrid ben ik voor de tweede keer zwanger geraakt weliswaar door hormonen en ben ik in 2012 bevallen van een zoon. Ingrid heeft mij voor en tijdens en na de zwangerschap zeer geholpen over wat ik wel en niet mocht eten en drinken. Ik ben toen ook maar 11 kilo aangekomen en dat is echt een wereld van verschil met mijn dochter, waarbij ik 25 kilo was aangekomen!!

Ingrid heeft ervoor gezorgd dat mijn knop omging en dat ik nu veel bewuster ben met eten (lees: etiketten lezen) en dat ik het nu heerlijk vind om te sporten.
Je krijgt zoveel meer energie en daar ben ik zo blij mee!

Het is nu oktober 2014 en we zijn 4 jaar later en nu bijna 16 kilo afgevallen!! Bedankt Ingrid!


Mary Duijn

Januari dit jaar zag ik bij een vriendin dat ze prachtig was afgevallen. Dat wilde ik ook wel. Ik was al een half jaar bij een diëtiste onder behandeling, maar kreeg daar toch te weinig begeleiding. Dat merkte ik pas toen ik bij Ingrid kwam. Ingrid neemt echt de tijd voor je. Ze geeft hele goede voorlichting en denkt echt met je mee. Ook kwam ik er achter dat ik zelfs te weinig at, dus ook te weinig goede voedingsstoffen binnen kreeg.

Het te zwaar worden zit vaak in kleine dingen, ik heb ook geleerd etiketten te lezen. Soms denk je dat je goed bezig bent, maar de voedingsmiddelenindustrie heeft heel wat trucs bedacht om je te misleiden. Ingrid leert je deze valkuilen op te sporen.

Inmiddels ben ik “34 pakjes boter” in gewicht kwijt en dat is heel veel als je dat niet meer mee hoeft te dragen. Kledingwinkels zijn weer aantrekkelijker geworden met twee maatjes minder. Ik wil nooit meer zo zwaar worden als ik was. Met dit eetpatroon gaat het zeker lukken.


Ina Compas

In September 2013 stelde ik me zelf de vraag of nieuwe kleren of wat aan de overtollige kilo’s doen.
Ik koos voor het laatste, maar wilde geen crashdieet.

De eerste week van oktober 2013 een afspraak gemaakt bij Ingrid, het gesprek was duidelijk en helder het doel was bijna 14 kilo afvallen en weer een gezond BMI.

De weken die volgde waren gericht op het gezond eten en bewegen. Het dieet was heel goed te volgen en het wandelen ging me goed af.

Na een klein half jaar goede begeleiding van Ingrid had ik mijn doel bereikt. Ingrid heeft mijn vertrouwen gegeven dat ik dit ga vol houden, we zijn nu drie maanden verder en ik ben zelfs nog wat afgevallen.


Elly Hofman

Afgelopen zomer kreeg ik een zenuwbeknelling en toen ik weer redelijk hersteld was, werd mij ook geadviseerd om eens naar de Podoloog te gaan om te kijken of ik daar baat bij zou kunnen hebben. Had het al twee keer eerder gehad. Toen ik op de weegschaal moest gaan staan schrok ik enorm, zo zwaar was ik nog nooit geweest.

Ik dacht, nu ga ik er iets mee doen, dit is niet goed voor mijn lijf om dat mee te torsen.

Bij Univé kreeg ik een folder van Ingrid mee en heb toen na de ervaringen gelezen te hebben gebeld voor een afspraak.

Door haar advies zijn mijn darmen weer goed gaan werken, wat natuurlijk bevordert om mede straks op gewicht te blijven.
Ik ben nu ruim tien kilo afgevallen en vind dat haar manier van afvallen goed te doen is in het dagelijks leven.

Het is een duidelijk advies met ruimte voor een traktatie voor jezelf zonder aan te komen.
Ik ben ook heel blij dat ik in het bezit ben van haar advies en zie het behouden van mijn gewicht in de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Ik ga nog voor 3 kilo en ga het dan zelf doen.
Iedereen die op het punt staat ECHT wat te willen doen aan de overtollige kilo’s, GA ERVOOR, het is goed vol te houden.


Karin Feller

Doordat ik mijn hele leven al gek ben van sporten/bewegen. Hoefde ik nooit echt om de lijn te denken. Totdat ik een Hernia kreeg en van 3 tot 4x in de week sporten niks meer kon.

De kilo’s vlogen erbij. Met mijn rug is het na veel oefeningen en via rugfit bij sportschool Stede broec weer goed gekomen.

Na deze periode werd mijn man ernstig ziek. Alle aandacht ging naar hem en naar mijn gezin om die draaiende te houden, met als gevolg dat je geen tijd hebt voor jezelf.

Nadat we weer in rustig vaarwater terecht kwamen, dacht ik en nu ga ik leven.

Lekker een borrel voor het eten en genieten maar. Maar dit werkt niet echt voor de lijn.

Na de feestdagen van vorig jaar ging de knop om. Ik zat weer goed in mijn vel en wilde mijn oude gewicht weer terug. En ook mijn sportieve leven. Via de sportschool Stede Broec kwam ik bij Ingrid terecht. Ik wilde een stok achter de deur en een gezonde manier om af te vallen, want ik geloof niet in crash diëten.

Het voelde na het eerste intake gesprek al goed.

Nadat ik een week mijn dieetdagboek moest bijhouden vertelde Ingrid me dat ik al op de goede weg was. Mijn biertje liet ik al staan. En het bewegen en sporten had ik al opgepakt.

Ingrid heeft een voedingsadvies voor mij gemaakt.

Het is heel goed vol te houden en er ging iedere week keurig een pond af.

Ik heb niet een keer een terugval gehad ik voel mij er heel goed bij.

Het is nu een levensstijl geworden. En als ik nu een biertje, gebakje of hapje neem is het een traktatie zodat je er echt van geniet.

Ik heb mijn streefgewicht bereikt en ben heel blij dat ik bij Ingrid terecht ben gekomen ik heb ontzettend veel van haar geleerd.


Sandra Roemer

Niks diëten gewoon eten! Hè gezellig, taartje erbij. Nog een koekje? En zo slopen de kilo’s er langzaamaan bij. Eerst nog de vakantie en dan is het mooi geweest. Na de kerst ga ik beginnen. Ik weet het heus wel maar het lukt gewoon niet. Ja, beginnen met wat? Wat lukt niet?..

En toen die ene leuke broek niet paste in dat krappe pashokje met dat vooral niet flatterende licht was het inderdaad mooi geweest. Hier was professionele hulp bij gewenst. Dus Ingrid gebeld en een week later hield ik mijn eetdagboekje bij. Mijn leukste aantekenboekje uitgezocht en, net als bij nieuwe schriften vroeger, wilde ik daar mooi in beginnen. En inderdaad ik weet het heus wel. Ik wilde niet alle koekjes op hoeven schrijven en nam ze dus ook niet.

Na mijn eetanalyse kwam Ingrid met hele fijne eetrichtlijnen. Gewoon eten en je verstand gebruiken. Waarom knabbel ik ’s avonds die koekjestrommel leeg? Heb je overdag wel genoeg gegeten? Ben je moe, dan ga je naar bed. Hoe logisch. Na nog wat lessen over etiketten en vetten, kon ik het eigenlijk best wel zelf. En hoe trots voel ik mij, als ik kom en we zijn weer wat dichter bij mijn eind(gewicht)doel.

En als mensen nu vragen, goh afgevallen? Welk dieet? Zeg ik, niks diëten, gewoon eten!


Jannie Otter

Hoi, iedereen die dit leest

Mijn naam is Jannie en ik ben 55 jaar oud.

Vanaf mijn 18e ben ik al aan het lijnen, zoals de meesten van ons. Dat ging mij wel goed af, moet ik zeggen. Als ik 5 à 10 kilo te zwaar werd begon ik weer met lijnen. Meestal volgde ik dan een 800-1000 kcal dieet. Totdat ik van mijn zus Ans hoorde dat zij bij Ingrid was. Daar moet je zelfs meer eten!

Ik vond dat doodeng in ’t begin (meer eten en toch afvallen!). Je moet ook meer bewegen, en dat deed ik dus. En nog steeds ga ik 5x in de week een uur wandelen. Ik ben van 81 naar 69 kilo gegaan in een half jaar.

De grote uitdaging begint nu voor mij. Het vasthouden van ’t gewicht. Maar het lukt mij nu vast wel met Ingrids hulp erbij!


Judith Smit

Afgelopen februari heb ik voor mezelf besloten om naar Ingrid te gaan. Een goede periode om te beginnen met afvallen omdat er weinig feestjes en verjaardagen op komst waren. Doordat ik meerdere keren geprobeerd had om af te vallen, vond ik het moeilijk om te beginnen. Maar het eerste gesprek met Ingrid zorgde ervoor dat mijn twijfel weg ging. Ze zorgde ervoor dat ik geloofde dat ik het kan. Inmiddels weet ik dit. Door te praten over de valkuilen, waarom wil je eten op dat specifieke moment, heb ik mijn eetgedrag nu beter in de hand.

Het eetdagboek gaf me inzicht in mijn eetgewoonten, wat kom ik te kort aan voedingsstoffen en welke momenten van de dag gaat het mis? De week erna kreeg ik een menuutje mee waar ik veel mee kan variëren, heel fijn! Ik ging weer meer bewegen. Ik kreeg veel energie en voelde me daardoor ook beter. Met vier maanden was ik achttien kilo afgevallen. Op foto’s zie ik nu een duidelijk verschil en zie ik hoe mooi ik ben geworden. Ik voel me zekerder en dat is een heel fijn gevoel.

Met de steun ben ik nu op de goede weg en ben ik ontzettend blij dat ik bij Ingrid binnen ben gestapt. Nog even doorgaan maar dat gaat me lukken!


Hennie

Beste Ingrid,

Toen ik twee jaar geleden bij je kwam met de vraag of je mij helpen wilde met afvallen zag ik er best wel een beetje tegenop. Ik had namelijk al zoveel diëten geprobeerd. Maar ergens in mijn achterhoofd dacht ik steeds: de aanhouder moet toch een keer winnen.

Het eerste intake-gesprek viel al mee. Het woord dieet was daarbij niet één keer gevallen. Ook geen opgeheven vingertje of vermaningen, gewoon prettig en geïnteresseerd. Daarna kwam toch de gevreesde vraag: "wat eet je allemaal, schrijf het eens op maar wel eerlijk zijn. Bij het volgende bezoek ga ik dat met je bespreken en een voorstel doen". Waarschijnlijk toch weer het zoveelste dieet dacht ik nog maar niets van dat al. Je gaf me een normaal eetpatroon, waarbij flink rekening werd gehouden met mijn eetgewoontes. Dat was heel verrassend. Samen met een flinke dosis beweging op de sportschool moesten de pondjes er toch af gaan. Calorieën tellen mocht niet meer want ongemerkt ben je dan toch de hele dag met eten bezig en dat was nu juist net niet de bedoeling. Zelfs de traktatie op een verjaardag was geen bezwaar maar wel een grens trekken natuurlijk.

In het begin had ik zo mijn twijfels want het was best wel veel wat ik mocht hebben maar tot mijn verrassing gingen de pondjes er week na week toch af. De pondjes werden onsjes en daarna grammetjes zodat mijn geduld wel erg zwaar op de proef werd gesteld. Toch heb ik, gek genoeg, maar zelden behoefte gehad aan meer. Het was genoeg, Ook had ik nooit de gedachte dat ik "levenslang" had omdat ik mijzelf best wel af en toe mocht trakteren op iets lekkers. Omdat ik daar niet van aankwam had ik daar ook geen schuldgevoel over.

Ik heb er twee jaar over gedaan, maar mijn geduld werd beloond. Dat ik het zo lang kon volhouden komt, denk ik, omdat ik nooit het gevoel heb gehad dat ik aan het diëten was. Mijn doel is bereikt. Ik heb al bijna een jaar achter elkaar een normale bloeddruk, zonder dat de dosis medicijnen verhoogd moest worden. En laten we eerlijk zijn, van maat 46 naar maat 38/40 is toch veel leuker? Ik ben tevreden met mijn spiegelbeeld. Zonder wonderdieet. Helemaal geen dieet eigenlijk. Alleen een goed en gezond eetpatroon en flink veel beweging. Volgend jaar kom ik weer op je spreekuur. Niet omdat ik bang ben dat het dan weer verkeerd zal gaan, maar om te laten zien, dat jouw aanpak werkt en dat er nog steeds geen grammetje teveel aan zit.

Bedankt Ingrid, je hebt mij fantastisch geholpen. Ik zie het met vertrouwen tegemoet.


Ans Dijkstra

Na zo vele jaren afvallen en aankomen en even zo veel dieëten ondertussen mt 46 en niet blij met jezelf via de middenstander bij Ingrid terecht gekomen.
Ik was bij mijn huisarts geweest met klachten van slapeloosheid, kortademigheid, zuurbranden, deze gaf een voorzetje van misschien eens naar de dieëttiste te gaan, nu die heb ik bezocht en daar had ik geen goed gevoel over die dacht dat ik nog wel 300 cal op een dag kon besparen terwijl ik aan gaf dat ik misschien wel te weinig at.

Een paar dagen later zie ik in de Middenstander de advertentie van Ingrid en dat lezende heb ik bij haar een afspraak gemaakt en tot heden heb ik daar geen spijt van. Ik ben in 4 weken 3,6 kg kwijt en mijn omvang met 7cm. Terwijl ik de helft meer eet dan voorheen alleen nu op geregelde tijden en bewuster.

Tevens heb ik geen last meer van slapeloosheid, zuurbranden en kortademigheid, beweeg ik meer doe alles weer op de fiets en loop met de hond 2x per dag een ronde van een half uur.

Dus het is met alles een win win situatie geworden, dus het badpak mt 46 dat ik een 6 weken terug heb gekocht kan ik nu al aan de wilgen hangen want dat ga ik echt niet passen.
Dat is een heel goed gevoel.


Marlies Heijnen

Dat afvallen ook aangenaam kan zijn heb ik nu ervaren. Na twee keer behoorlijk wat kilo’s verloren te zijn door ‘n dieet te volgen had ik mij voorgenomen dat nooit meer te doen. Dan maar ‘iets te zwaar’ door het leven gaan. Want gedurende die dieetperioden dacht ik altijd aan alles wat ik niet mocht. En ik dacht alleen maar: ”als ik straks klaar ben met afvallen neem ik dat weer”, met alle gevolgen van dien.

Maar nu ik wat ouder ben wint het gezond willen zijn en blijven het van het lijnen. Maar nu niet meer op eigen houtje afvallen want na verloop van tijd zitten de kilo’s er toch weer aan. Toen liep ik gelukkig Ingrid tegen het lijf en aangezien zij het niet had over ’n dieet volgen maar over gewoon gezond eten durfde ik het wel weer aan.

Het is zo simpel en zo gemakkelijk, ik heb niet eens het gevoel dat ik aan het lijnen ben. Nadat zij mijn eetgewoonte had bekeken kwam ze met een dagplan waar alleen in stond welke hoeveelheden ik zou kunnen eten op een dag met voldoende vitaminen, mineralen, vezels en wat nog meer. Ik dacht dat ik gezond at, nee dus! En nu blijkt dat ik overdag meer kan eten dan ik gewend was en s’avonds alleen wat minder aardappelen en pasta. Ik had mezelf zo uitgehongerd overdag dat ik s’avonds maar bleef opscheppen.

Het afvallen gaat zo lekker nu. Het gaat heel regelmatig in mijn eigen tempo maar constant. Ik hoef niets te tellen, niet op een briefje te kijken wat wel en niet mag. Ik heb nog geen moment het gevoel gehad dat ik aan het ‘lijnen’ ben en honger heb ik nooit gehad. Overdag eet ik zelfs meer. Uit eten en een feestje zijn geen probleem geweest en nu ben ik bijna op mijn streefgewicht. Ik kan me niet voorstellen dat ik straks meer of anders zou willen eten dan nu. En als ik zo blijf eten wordt ik dan alsmaar dunner en dunner? Dat moet ik haar toch even vragen want zoals ik nu eet vind ik aangenaam, ik voel me er heel lekker bij!


Olga de Boer

Hallo zomer!

Buiten is het eerder herfstachtig dan zomers warm. Maar toch...hallo zomer! Want ik kan in korte broek, ik kan met zwemkleding lekker aan de waterkant. Ik voel me goed. En ook al ben ik nog steeds niet op mijn streefgewicht.....ik voel me prima en ga dus lekker zo door.

Kilo's vliegen er niet meer af nu, af en toe heb ik er zelfs wat gewicht bij. Maar dan blijkt bij het wegen dat er vet af is en spierweefsel bij. Gewicht is er dan niet af! Maar EVENWICHT herstelt!

Ingrid heeft met haar inspirerende praat en goede adviezen, met haar luisterend oor en lekkere recepten toch maar mooi gemaakt dat ik geen maatje 48 meer draag (oef, ja wel... hij kan net dicht) maar in een bikini maatje 40 (echt? Ja echt!!) bij het zwembad lig! (nou ja, snel een paar baantjes extra trekken, want dat waterijsje extra... daar moet wel iets van bewegen tegenover staan!)

Fijne vakantie en straks op de weegschaal, ik zie het met vertrouwen tegemoet.


Sylvia Bouwman

En dan kom je op het moment dat je het niet meer weet. Het eeuwig op dieet zijn was ik zat, maar hoe ik nu leefde zorgde ervoor dat ik mij niet gelukkig voelde. De stoute schoenen aangetrokken en weer contact gezocht met Ingrid. Ik zeg weer, omdat ik al eerder bij Ingrid gestart was. Toen was ik in totaal 5.8 kilo afgevallen, maar op de een of andere manier leek ik er toen wel niet klaar voor te zijn, of kwam het omdat mijn valkuil toen nog niet uitgesproken was……. Nadat ik mijn eerste afspraak dit jaar weer gemaakt had bij Ingrid, voelde het anders. Ik wil zo graag een ander eetpatroon, want hoe het nu gaat daar kan ik niet mee verder. Mijn eerste afspraak 5 april, vond ik best moeilijk. Ingrid confronteerde mij met dingen, waar ik best een beetje emotioneel van werd. Maar zij had precies door waar mijn valkuil zit. Ik heb best een druk bestaan, en daardoor moet ik heel veel van mezelf, en op de laatste plaats kwam het afvallen. Ik wilde het wel graag maar aangezien ik het al zo druk had, kon ik daar gewoon niet vaak genoeg bij stil staan. Nu heb ik het anders aangepakt. Het afvallen, een ander eetpatroon komt nu op de eerste plaats, Ingrid heeft me daarbij geholpen hoe ik dit aan kon pakken. Vaker een rustmoment voor mezelf inplannen, en leren om keuzes te maken.

Keuzes vooraf, zodat het in mijn hoofd een stukje rustiger werd. Voor ik een feestje o.i.d. heb met mezelf afspraken maken, als ik dit neem, moet ik het andere laten.
Ook gun ik mezelf nu meer de tijd om te gaan bewegen. Ook dat komt bovenaan op mijn prioriteitenlijstje. En het werkt. Ik ben me de afgelopen weken bewust geworden dat ik ook belangrijk ben, en dat ik mezelf best dingen mag gunnen, en niet zoveel meer moet van mezelf.

Dit stukje had ik nou net nodig, dus niet alleen een ander eetpatroon aangereikt krijgen, maar ook een stukje inzicht in mezelf. Soms best confronterend, maar ik wordt er sterker door.
Van Ingrid een eetpatroon gekregen, met daarnaast diverse variaties die ik toe kan passen. Het eetpatroon wordt al meer een gewoonte.... en al heb ik af en toe nog wel eens een moeilijk moment, ik ga me daarop voorbereiden. Hoe kan ik er mee om gaan als het fout dreigt te gaan. Er dus al van tevoren mee bezig zijn, en je niet laten verleiden in bepaalde situaties.

We zijn nu 6 weken bezig, en ben nu 6 kilo kwijt. Apetrots op mezelf, en dat straal ik ook uit.
Een stukje meer zelfvertrouwen heb ik er voor terug gekregen.

Maar ik ben er nog niet, al heb ik het vertrouwen dat het me wel gaat lukken. Want als ik straks de kilo’s kwijt ben, die ik wil, ben ik ervan overtuigd, dat ik me gelukkiger voel, gezonder ben, meer energie heb, en meer plezier in het leven.
Ingrid geeft mij de steun die ik nodig heb, op zijn tijd een compliment, en leert hoe je anders tegen de dingen aan kunt kijken, dus bij Ingrid ben ik op de juiste plek. Willen afvallen is niet alleen een kwestie van anders eten, maar in je koppie moet er ook wat veranderen, en juist dat stukje, daar zijn we nu mee op de goede weg. Ik ben blij dat ik bij Ingrid onder behandeling ben! Want jezelf gelukkig voelen wie wil dat nou niet!!!


Angela van Steijn

Ik wil geen honger lijden...
Mijn contact met Ingrid begon via de mail. Ik schreef haar alles over wat ik dacht dat nodig was om te weten over mij als afvaller! En dat was nog al wat. Drie keer ben ik bijna op mijn streefgewicht gekomen. Maar iedere keer mislukte het toch. Na die pogingen ben ik vooral gaan werken aan mijn innerlijk en heb ik mijn uiterlijk naar de achtergrond geschoven. En dat hielp. Ik had veel minder problemen met mijn overgewicht omdat mijn geest sterker werd en mijn gedachten positiever. In die periode snoepte en at ik nog wel veel en kwam ik natuurlijk aan.

Op een gegeven moment vond ik het tijd om er iets aan te gaan doen want mijn lichamelijke conditie ging achteruit en ik vond dat ik geen reden meer had om te veel te snoepen.
Ik mailde Ingrid mijn verhaal en mijn wensen. Alsjeblieft geen honger! Ingrid reageerde daar heel leuk op en we mailden een beetje heen en weer. Toen Ingrid echter mailde dat een voorwaarde om af te vallen is dat je 100% gemotiveerd bent, begon ik te twijfelen. Hoe weet je of je 100% gemotiveerd bent??? Geen idee, ik wilde het heel graag, maar is dat voldoende?

Gelukkig trok Ingrid me over de streep en zijn we per 20 augustus begonnen. Ik was behoorlijk zenuwachtig voor het eerste consult, dat was ik eerder nog niet geweest, misschien wel omdat ik het zo graag wil.

De methode die Ingrid hanteert is heel duidelijk. Geen gedoe met wegen en tellen, niet moeilijk doen, gewoon eten. In het begin had ik het nog wel eens over lekkere dingen. Ik heb namelijk zo vaak een reden om te snoepen. Ingrid wijst je er heel resoluut op dat je daar alleen jezelf mee hebt. Geen nonsens of flauwekul, gewoon zoals het is. Dit is goed en dat is fout. Deze opmerkingen blijven goed hangen. Ik heb daar heel veel aan. Ik heb geleerd om een goed eetpatroon aan te houden, om in de supermarkt de goede keuzes te maken door etiketten te lezen. En ik krijg ook nog eens heerlijke recepten mee.

Tot nu toe ben ik gemiddeld zo’n kilo per week afgevallen, dat is nu 12 kilo. En ik heb geen honger geleden! Tenminste niet zo’n honger dat ik helemaal over de schreef ga. Ik krijg om etenstijd honger en dat is normaal. Ik voel me heerlijk. Ik wil in ieder geval totaal 30 kilo afvallen. En ik ga er van uit dat het me nu wel gaat lukken. Met de hulp van Ingrid zeker.


Olga de Boer

Familiegrapje
Ik zeg taart en kom een kilo aan.
Hij eet taart en valt een kilo af.

Ja, ik ben te dik.

Niet omdat iemand dat vindt, maar omdat het zo voelt.

En erger nog, omdat het zo is! Want mijn BMI liegt er niet om.
En dus komt er zo'n moment dat je eens op de weegschaal gaat staan.
Iedereen heeft zo'n grens die hij/zij niet over wil...welnu, dan moest er NU iets gebeuren.

Nu heeft mijn man ondergewicht, dus die moet juist veel en vaak en liefst meerdere momenten per dag eten.
Probeer dan maar eens om niet mee te doen, als je alles wel erg lekker vindt.

Dat ik het alleen niet zou redden, dat ik een stok achter de deur nodig heb, iemand die me motiveert, juist als ik even in een dipje dreig te raken is mij bekend.
De folder van I-Weight hangt bij de logopediste in de wachtruimte, ik wacht en lees en vraag daarna eens wat rond en kom zo bij Ingrid terecht.
Ingrid blijkt een leuke, vlotte meid die je niet vertelt wat mag of moet... maar die je helpt...
Helpt kijken naar keuzes en het daarmee makkelijker maakt als er iets te kiezen valt.
En er valt altijd iets te kiezen, dat heb ik snel geleerd.

Inmiddels ben ik 3 maanden bezig en 9,8 kilo afgevallen.
Maar belangrijker dan alle getallen is (voor mij in ieder geval) het gevoel dat dit goed te doen is.
Want ik heb levenslang, ik zal de rest van mijn leven op mijn gewicht moeten blijven letten.
Geen honger dieet, geen stress, geen moeilijk gedoe met shakes en reepjes. Geen idiote kosten.
En geen straf als je wel eens een verkeerde keuze maakt.
Je doet het echt voor jezelf en ook alleen dan is het vol te houden.

Bijna 10 kilo eraf reeds, maar nog zeker 12 te gaan om binnen een gezond BMI te vallen.
Het is geen garantie voor een lang en gelukkig leven, maar het helpt natuurlijk wel als je een beetje zuinig op je lijf bent.
En op deze manier heb ik het gevoel dat het me gaat lukken.

Ik raad het iedereen aan die denkt dat hij/zij het goed doet.
Dat hij/zij verantwoorde keuzes maakt.
Dat dacht ik ook, en zie....mijn leven is het zelfde en alleen mijn eetpatroon veranderd en ik draag twee kledingmaten minder en bruis van energie.


Renate Zwart

Kilootje erbij, kilootje eraf

Zo ging het heel lang bij mij en maatgevend was de pasvorm van mijn spijkerbroek. Tot ik na heel wat jaar zoveel kilootjes had verzameld dat ik mijn broek moest aantrekken met ingehouden adem en zo min mogelijk bewegen. Geen ideale situatie dus, maar even goed niet toegeven dat ik eigenlijk te zwaar aan het worden was.

Hoewel ik dus dacht dat ik geen klant zou worden bij Ingrid, klom ik uit nieuwsgierigheid in februari op de weegschaal - ook wegens een bloeddruk die hoger was dan verwacht - en schrok ik me een hoedje! 67 kilo bij een lengte van 1.61 geeft een BMI van ruim 25 en is dus te zwaar.

Gelukkig kon ik meteen een afspraak maken want ze had nog plek ;)
Wat me verbaasde - en waar ik me ook op verheugde - was dat ze zei dat ik waarschijnlijk te weinig at op een dag.

Aan de slag
Ingrid stelde een schema op dat is gebaseerd op mijn calorieverbruik op een dag en waarmee ik mijn ideale gewicht zou bereiken.

Ik mocht dus meer gaan eten dan ik deed. Dat klinkt tegenstrijdig, maar ik viel af. Tergend langzaam voor mijn gevoel, gemiddeld een pond in de week. Maar: dat pond kwam ook niet meer terug! Zelfs niet na een uitspatting met pizza en mijn dagelijkse glaasje wijn bij het eten. Weg is dus echt weg en omdat er echt geen hongergevoel is overdag, is het door Ingrid opgestelde voedingspatroon goed vol te houden en een manier van leven geworden.
Bovendien pak ik nu zoveel mogelijk de fiets - bewuster dan voorheen en ga ik samen met mijn meiden in het weekend een uurtje lopen. Nog gezellig ook.

Dus: is bovenstaand verhaal (kilo erbij en eraf) herkenbaar, dan is een afspraak maken met Ingrid een verstandig idee. Tijdens de begeleiding geeft ze tips en lekkere recepten en als er een onderwerp is waar je vragen over hebt, zoekt ze dat voor je uit.

Mij is het zeker goed bevallen; ik voel me er kiplekker bij. De kilo’s zijn eraf en blíjven er ook af en een spijkerbroek aantrekken is iedere keer weer een feestje.


Arnaud Klopper

Hoi Ingrid,

Hier weer eens een berichtje van mij. Zoals beloofd zou ik je op de hoogte houden van het "proces", het afvallen gaat me nog steeds erg gemakkelijk af, elke week minimaal een kilo en afgelopen week zelfs 1.8 kg! Touwtje springen is inderdaad een goed alternatief om te bewegen en toch op 1 plek te blijven bedankt voor de tip!
Maar goed ik zit nu op de 86 kilo en ben begonnen met 95.5 kg dus het loopt erg voorspoedig naar mijn mening dan. Ik had een streefgewicht van 80kg opgegeven maar als het zo makkelijk blijft gaan streven we dat gewicht maar voorbij. Alleen bijkomend nadeel is dat mijn broeken van m'n kont afglijden als ik me strek, mijn riem veel te lang word en dat er te weinig gaatjes in de riem zitten. Ik laat je het je wel weer weten als ik op de 80 kilo ben aangekomen, tot dusver bedankt! Ik ben echt tevreden over jouw voorlichting en voorgeschreven dieet!


Regina van Slot

Beste Ingrid,

Ik ben al een tijdje niet bij je wezen wegen maar wil je via deze weg even laten weten dat het nog steeds heel goed gaat.
Ik ben zo blij dat ik bij jouw praktijk terecht gekomen ben, had al zoveel dieten en clubjes geprobeerd. Het afvallen ging daar best goed hoor maar ik kon het er niet af houden.
Heb nu totaal niet het gevoel dat ik aan de lijn doe, de behoefte naar snoep,chocolade en chips is gewoon minder geworden,de afgelopen paar weken hebben hier potten paaseitjes gestaan en ik ben niet een keer in de verleiding gekomen om er een te nemen.
Ik heb ontzettend veel gehad aan het consult etiketten lezen, ben nu veel bewuster bezig met boodschappen doen en eten.

Ik bel je gauw weer om een afspraak te maken, ik ga vol zelfvertrouwen bij je op de weegschaalKijk voor het laatste nieuws op de Facebook pagina van I-Weight

I-Weight © 2015 - Algemene voorwaarden - Design by Jeffrey Lensen